Izložba Vukovar i Škabrnja u Zagrebu – 28 godina poslije

Izložba „Vukovar i Škabrnja  u Zagrebu – 28 godina poslije“ je treća po redu koju organiziraju udruga „Vukovarske majke“, SUOZNHB, udruga „Hrvatski Feniks“, UDPNHBDR i Klub veterana 148. brigade HV-a kroz projekt udruge „Vukovarske majke“ koji financira Grad Zagreb.

Obzirom da je 18. studeni dan kada su 1991. godine najveća stradanja i okupacije doživjeli Vukovar i Škabrnja cilj projekta je povezati ova stradanja u Gradu Zagrebu u kojem su mnogi mještani Vukovara i Škabrnje pronalazili utočište u doba progonstva i u kojem su se mnogi trajno nastanili, te vodeći se činjenicom kako su mnogi zagrebački dragovoljci poginuli/nestali u obrani Domovine. Izložbom želimo potaknuti građane Zagreba na odavanje pijeteta žrtvama i jačanje svijesti o potrebi prisjećanja na prošlost na kojoj počivaju sadašnjost i budućnost hrvatskog naroda.

Izložbu je auli gradske uprave, simboličnim paljenjem lampiona, otvorio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, u društvu Lidije Jantol, kćeri poginulog vukovarskog branitelja.